Mancau gratar de porc, in Post: Biserica Ortodoxa Ucraineana le cere protestarilor sa plece acasa

Biserica Ortodoxă Ucraineană le-a cerut protestatarilor din Piața Independenței din Kiev să se disperseze. “Cei care se afla acum in piata nu sunt apărători ai patriei. Ceea ce se întâmplă este o bătaie de joc, si la adresa Bisericii, de exemplu, atunci când se mananca, în Post, carne de porc la gratar. Postul de Craciun este o perioada de penitență și de indreptare. Nu numai prin credinta, dar si prin fapte bune se poate ajunge la intelegere”, a declarat conducerea Lavrei Pesterilor din Kiev, Mitropolitul Pavel de Visgorod și Cernobîl, într-un interviu publicat în ziarul “Izvestia”.

“Nici Europa, nici Rusia nu ne vor ajuta, dacă nu ne schimbăm. Iar discuțiile despre integrarea europeană nu sunt necesare oamenilor, ci doar celor care aspiră la conducere. Trebuie, insa, sa ne amintim ca toată puterea ne este data de la Dumnezeu, si primim conducerea pe care noi o meritam”, a mai spus Mitropolitul.

Trebuie să încercăm să depășim această situație, prin faptele Legii. “Oamenii vorbesc de dragoste de patrie, dar se folosesc apoi de gaze lacrimogene, de pietre și de bastoane”, a conchis Mitropolitul.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.