Grecia: festivitati deosebite, in memoria lui Ioannis Kapodistrias

In ultimele zile, memoria lui Ioannis Kapodistrias (1776-1831), secretar de stat al Imperiului Rus pentru Afaceri Externe și primul domnitor al Greciei independente, a fost cinstita printr-o serie de festivități solemne, în Grecia, cu ocazia celei de-a 185-a aniversari a inaugurării sale ca Șef al Statului Grec, în anul 1828. Festivitățile au fost inițiate de Centrul Rus al Slavei Nationale.

Prima parte a festivităților a avut loc in ziua de 29 octombrie, în Nafplio, prima capitala a Greciei independente. O slujba a Parastasului a fost oficiata la Biserica Sfantul Spiridon al Trimitundei, lângă care Contele Kapodostrias a fost asasinat în 1831. Oficialii din Nafplio si gărzile de onoare ale Flotei Mării Negre din Rusia și Grecia au depus coroane de flori la Monumentul primului domnitor.

Un concert solemn a fost sustinut la Parlamentul Grec.

Festivitățile au continuat pe 30 octombrie, in Atena, unde a avut loc o conferință pe tema “Ioannis Kapodistrias și relațiile ruso-elene de astăzi”.

Un mesaj de salut din partea Arhiepiscopului Ieronim al Atenei și al Intregii Grecii a fost citit, cu aceeasi ocazie. Un alt mesaj de salut a fost transmis, de data aceasta, si de Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk.

Festivitățile s-au încheiat cu vizitarea navelor Marinei Ruse, care au acostat in portul Pireaeus, avand loc si o receptie oficială la Ambasada Rusiei, din Atena.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.