Mortii au primit dezlegare sa invadeze si taramul Bulgariei. Extinderea cultului mortii si al uraciunii

Cetățenii Sofiei, ieri seara, s-au adunat pentru a sărbători Halloween-ul, în ciuda faptului că aceasta nu este o sărbătoare tradițională bulgară, dar devenita destul de importanta si populara, în țară, în ultimii ani.

Fanii Halloween-ului au avut de unde sa aleaga, dintr-o serie de evenimente care sa le marcheze clar aceasta noapte, fiind dificil sa gasesti un club din Sofia, care sa nu se ocupe de asta, conform publicatiei Novinite.

Halloween-ul are la baza o veche sarbatoare celtica, intitulata “All Hallows Eve”, care puncteaza singura zi din an, in care spiritelor morților li se permite să meargă pe pământ.

Sărbătorită cel mai tare in Statele Unite, sarbatoarea de Halloween s-a raspandit acum, asemenea mai multor evenimente occidentale comerciale, în mai multe țări care nu o celebrau in urma cu cinci sau zece ani, in pofida faptului ca in sine prezinta tendinte ale cultului monstruozitatii de tip satanist, contrar celor ale cultului crestin al frumosului, care caracterizeaza in mod profund traditional multe dintre aceste tari, printre care se afla si Bulgaria sau Romania.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.