Abortion in Serbia / Patriarhul Irineu: sa avem mai multe leagane, decat morminte!

Liderul Bisericii Ortodoxe Sârbe, Patriarhul Irineu, le-a cerut angajaților de la Clinica de Obstetrica si Ginecologie (GAK) “Narodni front”, sa le vorbeasca mamelor care doresc să avorteze si sa le consilieze sa renunte la acest lucru, pentru că “viața este cel mai mare dar”.

Nu există nicio justificare pentru a face acest păcat, în interesul vreunui standard de viață, oarecum mai bun. Nu există niciun eveniment mai mare decât nașterea unei noi vieți, a spus Patriarhul Irineu, în GAK “Narodni front”, într-o zi in care Biserica Ortodoxa i-a cinstit pe Sfinții Cosma și Damian (c. Iul.).

Patriarhul Irineu le-a transmis angajaților că este de datoria lor morală sa faca acest lucru, și le-a mulțumit pentru munca depusa” – in ajutorarea acestor “mici creaturi care vin la viata” – si in lucrarea pe care acestia o fac, “mare și sfântă”.

Trăim într-o vreme speciala, când multe valori nu pot fi văzute la inaltimea pe care ele o merita. Una dintre aceste valori este viața, a mai declarat Patriarhul Irineu, adaugand ca “avortul” înseamnă a te opune naturii umane.

Patriarhul Irineu a subliniat, de asemenea, că există din ce in ce mai multe sate goale, școlile nu mai au copii. Acesta a avertizat ca nicio națiune nu își poate permite să dispară. “Sa lasam strigatul copilului sa se auda, care este cea mai frumoasa muzica, pentru a ne asigura că avem mai multe leagăne decat morminte – aceasta este datoria noastra, pentru a supraviețui în această regiune”, a declarat șeful Bisericii Ortodoxe Sârbe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.