publicat în: Arhivă

Belarusian Exarchate anniversary : 25 de ani de la infiintarea Exarhatului Belarus. Manifestari speciale

Exarhatul Belarusiei isi va sărbători cea de-a 25-a aniversare, în 2014, și cea de-a 35-a aniversare a slujirii Mitropolitului Filaret de Minsk și Slutsk, Exarh Patriarhal al Intregului Belarus, in Minsk, a informat Biserica Ortodoxă din aceasta tara.

Aniversarea slujirii Mitropolitului Filaret, va avea loc in perioada 12-15 decembrie.

În ceea ce privește cea de-a 25-a aniversare a Exarhatul Belarus, Mitropolitul Filaret a reamintit ca decizia privind înființarea Exarhatului Belarus al Patriarhiei Moscovei a fost luata în octombrie 1989. În același an, Sfântul Sinod a luat o decizie referitoare la infiintarea Eparhiilor Mogilev, Pinsk și Polotsk.

Biserica Ortodoxă din Belarus va înființa o comisie speciala care să pregătească festivitățile celei de-a 25-a aniversari. Arhiepiscopul Guriy de Novogrudok și Lida, cancelar al Exarhatului Belarus, a fost numit președinte al acestei comisii.

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Belarus a mai decis, de asemenea, sa infiinteze si o comise manastireasca. Episcopul Veniamin de Borisov, Vicar al Episcopiei Minsk, va conduce aceasta comisie. Pana la derularea evenimentelor, informatia de fata va putea fi gasita pe pagina noastra Home, la rubrica Semnal Evenimente.