Exorcism and gay-marriage: exorcizare impotriva aprobarii legii de recunoastere a casatoriei homosexualilor

‘Căsătoria’ gay se “opune planului lui Dumnezeu”, iar toți catolicii care o sustin – de la legislatori, la grefierii care emit certificatele de căsătorie – se fac “vinovați de acest păcat grav”.

Cel puțin așa a declarat episcopul Thomas Paprocki (foto), cleric romano-catolic din Springfield, Illinois, conform unui material realizat de CNN, citat de VoR. În conformitate cu acest prelat conservator, satana se află în spatele legalizarii recente a ‘căsătoriei’ între persoane de același sex.

Miercurea viitoare, guvernatorul Pat Quinn va semna proiectul de lege privind recunoasterea “căsătoriei” gay ca fiind legala, asa incat Episcopul Thomas Paprocki va organiza, simultan cu acest eveniment, o slujba de exorcizare, “în semn de vindecare a păcatului ‘căsătoriei’ între persoane de același sex”.

Locul de desfășurare a slujbei va fi Catedrala Neprihănitei Zămisliri din Springfield, iar invitati sunt preoții și romano-catolicii. Ceremonia va urma un ritual al Bisericii Catolice de exorcizare. Episcopul Paprocki este oricum cunoscut pentru trezirea spirituală, prin exorcizare, in Statele Unite.

În același timp, opinia romano-catolicilor, privind ‘căsătoria’ între persoane de același sex, în SUA, rămâne divizata. Multi il citeaza pe Papa Francisc, care a spus, atunci când acesta era arhiepiscop de Argentina, ca acest tip de mariaj vine de la diavol și ar trebui să fie condamnat ca atare. Adversarii lor il citeaza tot pe Papa Francisc, care a spus, dupa ce a devenit Pontif, că Biserica nu are dreptul sa “intervina spiritual” în viața gay-lor și lesbienelor, mai informeaza Vor, citand materialul CNN.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.