Semnarea unui acord intre Vatican si Guineea Ecuatoriala

Un acord între Vatican si Guineea Ecuatorială a fost ratificat in aceste zile. Aceasta va permite ca Biserica să continue contribuția sa la “creșterea spirituală și materială” a poporului.

Dominique Mamberti, secretar pentru relațiile cu statele, și Teodoro Obiang Nguema Mbasogo (foto), Președintele Guineii Ecuatoriale, au schimbat intre ei instrumentele de ratificare a acordului, la Vatican.

“Acordul este rodul mai multor ani de negocieri, marcati de un spirit de dialog constructiv”, conform Presedintelui. Acesta este alcatuit din 19 elemente, recunoscand în mod expres personalitatea juridică a Bisericii și a instituțiilor sale, într-o țară în care catolicii reprezintă 81% din populație. De asemenea, se referă la căsătoria canonica, lacasurile de cult, instituțiile de învățământ, asistența spirituală a catolicilor în spitale și penitenciare.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.