Arhiepiscopul de Canterbury l-a primit pe Patriarhul melkit Gregorios III

Arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, l-a primit pe Patriarhul melkit greco-catolic Gregorios III, la Palatul Lambeth, in aceasta săptămâna.

Gregorios III, care este președintele Adunării ierarhilor catolici din Siria, a vizitat Marea Britanie, pentru a face apel la reconciliere în Siria și pentru sensibilizare fata de aceasta criza.

El a fost invitat la Palatul Lambeth de catre Arhiepiscopul Justin, pentru oficierea unei Messe comune, in semn de suferință comună a Bisericii Angliei cu oamenii din Siria și din întreaga regiune.

Arhiepiscopul l-a asigurat pe patriarh de “rugăciunile continue” ale Bisericii Angliei pentru toți oamenii persecutați și Bisericile din regiune și pentru pacea în Orientul Mijlociu.

Biserica greco-catolica melkita este o Biserica Catolică de Est, în deplină comuniune cu Vaticanul. Ea este, de asemenea, unul dintre membrii Consiliului Bisericilor din Orientul Mijlociu. Melkitii urmăresc istoria primilor creștini din Antiohia, Turcia, din secolul I dupa Hristos.

Patriarhul a fost invitat în Marea Britanie de către Aid to the Church in Need, o organizatie de caritate catolica pentru sprijinirea celor persecutati și a altor creștini care suferă in întreaga lume.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.