Contactul cu preotul iezuit Paolo Dall’Oglio, sau cu rapitorii, ramane imposibil

Rev. Victor Assouad, din provincia Orientul Mijlociu a Societății iezuite a lui Iisus, și-a exprimat durerea vizavi de răpirea colegului sau preot iezuit, Rev. Paolo Dall’Oglio.

Rev. Dall’Oglio, un preot italian care a lucrat în Siria pentru ultimii 30 de ani, a fost răpit în luna iulie (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), de către Statul Islamic din Irak și Levant, un grup rebel militant care are legături cu Al-Qaeda.

În timpul Messei (Liturghie catolica) de săptămâna trecută, la praznicul Sf. Ignațiu de Loyola, Papa Francisc și-a exprimat si el preocuparea pentru soarta Rev. Dall’Oglio, în timpul predicii sale.

În declarația sa, Rev. Assouad a spus că, în continuare, un contact cu Rev. Paolo sau cu răpitorii acestuia ramane imposibil de stabilit.

Iezuitul și-a exprimat, de asemenea, preocuparea vizavi de soarta olandezului iezuit Rev. Frans van der Lugt care, împreună cu câțiva însoțitori, trăieste într-o reședință iezuita din orașul Homs – victima a bombardamentelor regimului sirian actual.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.