Evreii bulgari din Israel ii sprijina pe protestatarii din Bulgaria

Evreii bulgari din Israel și-au exprimat sprijinul pentru manifestatiile protestatarilor anti-guvern din Bulgaria, cerând demisia cabinetului condus de socialiștii lui Plamen Oreșarski.

O declarație de protest și o listă de semnături împotriva guvernului bulgar vor fi prezentate la Ambasada Bulgariei în orașul israelian Tel Aviv, a anunțat agenția de știri bulgară CROSS.

Steaguri si postere, insemnate cu “Noi suntem cu voi” și “Demisia lui Oreșarski”, au fost afisate in piață, de către protestatarii evrei bulgari din Israel.

Protestul a fost organizat în cartierul israelian Iafo, un centru al bulgarilor din Israel, in piata Dimitar Peshev.

El a atras atenția locuitorilor din Tel Aviv și a mass-mediei israeliene.

Seria record de proteste neobosite anti-guvernamentale din Bulgaria a fost declanșată de numirea scandaloasă a unui politician controversat, la conducerea Agenției de Stat pentru Securitate Națională (DANS), în iunie (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.