Putin isi face vacanta in Muntele Athos – in ciuda divortului sau

Președintele rus, Vladimir Putin, va calatori in Marea Egee, pe iahtul unui prieten intreprinzator. Deși este dificil de precizat care sunt planurile exacte ale lui Putin, se pare insa că acesta ar vrea sa vada, dupa vizita de fiecare an in Muntele Athos, Mănăstirea Sfântului Ioan Teologul, situata în Patmos.

Mănăstirea grec-ortodoxă, fondata in anul 1088 in Chora, pe insula Patmos, a fost inclusa in Patrimoniul Mondial, de către UNESCO. Aceasta este construita pe un loc venerat de către catolici și ortodocși: peștera în care Sf. Ioan din Patmos a avut viziuni. În 2012, 40 de călugări locuiau acolo.

Putin va vizita, de asemenea, Mystras.

Comentatori politici din Rusia cred că noua “intoarcere” a lui Putin catre religie, chiar in vacanta sa, este parte a unei strategii de comunicare prin care acesta vrea sa le demonstreze închinătorilor ruși tradiționali că, în ciuda divorțului său, el rămâne fidel valorilor sale.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.