Patriarhul Ioan X nu a fost ranit in urma exploziei recente

Cotidianul libanez An-Nahar a anuntat Patriarhia Grec-Ortodoxă din Damasc ca o explozie a avut loc joia trecuta, în apropiere de sediul Patriarhiei, după întoarcerea Preafericitului Ioan X in mănăstire (al carui frate a fost rapit cu mai multe luni in urma), dar ca acesta se afla in siguranta.

O sursă oficială a declarat că patru persoane au fost ucise și multe altele au fost rănite, după ce cei doi autori ai atentatului sinucigaș au detonat, în apropierea Asociatiei de caritate Al-Ihsan și a Bisericii patriarhiei grec-ortodoxe, Mariamiyya.

Explozia a avut loc atunci când asociatia (șiită) distribuia coșuri cu alimente pentru cei nevoiași, iar cei morți și răniți faceau parte dintre persoanele care primeau astfel de provizii de stricta necesitate.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.