publicat în: Arhivă

Persecutarea crestinilor in Eritrea, ajunsa la cel mai inalt grad

Persecuția religioasa in Eritreea a atins cel mai înalt nivel cunoscut vreodată, conform World Watch Monitor – Open Doors, o organizatie de caritate creștina, care a clasat pe locul 10 Eritreea in lista sa.

Numai in acest an, 191 de creștini au fost deja arestați în țara africană, cunoscuta drept: “Coreea de Nord a Africii”.

După 2002, Eritreea a sancționat mai multe religii, încarcerand până la 3.000 de creștini, atât din motive politice cat și religioase.

“Orice religie care nu este dispusa să se pozitioneze sub controlul guvernului este persecutata”, a declarat Selem Kidane, directorul unei organizatii a drepturilor omului, cu sediul in Marea Britanie.

Amnesty International a raportat în luna mai că există încă “represiuni agresive” în țară, după 20 de ani de la independenta de Etiopia.

Creștinii care încearcă să scape din Eritreea sunt adesea răpiti de traficanții de ființe umane; dacă răscumpărarea lor nu este platita, ei sunt vânduti către alte grupuri criminale care, la rândul lor, cer din nou răscumpărare.

Președintele Uniunii Democrate a Eritreei, Tewelde Gebresilase, a declarat ca traficul de ființe umane s-a dovedit a fi o afacere profitabilă pentru beduini si pentru oficialii locali din Eritreea, care sunt mituiti pentru a facilita schimburile.