Referendum in Turcia: Guvernul poate tine cont de vot, pentru proiectul Gezi

Guvernul turc a fost de acord să ia în considerare un referendum pe tema controversatului proiect de reamenajare a Parcului Gezi din Istanbul.

Planurile de înlocuire a parcului, cu o reconstrucție a fostei cazarme militare Taksim, care urma sa adăpostească un mall a stârnit proteste in masă în marile orașe din Turcia, pentru aproape două săptămâni.

Huseyin Celik, vicepreședintele Partidului Justiției și Dezvoltarii (AKP), a anunțat că guvernul s-a aratat deschis in fata ideii unui referendum, după prima întâlnire a premierului Recep Tayyip Erdogan cu reprezentanți ai protestatarilor.

În afară de modificările aduse proiectului de reamenajare a parcului, protestatarii solicita guvernului sa ii pedepseasca pe cei responsabili pentru atacurile brutale ale poliției.

Între timp, poliția turcă s-a folosit de gaze lacrimogene, pentru a dispersa aproape 2000 de protestatari care tineau o demonstrație într-un cartier central al Ankarei.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.