Egipt – alegeri anticipate: 30 iunie. Biserica se alatura protestelor

Liderii Consiliului Bisericii Ortodoxe din Egipt au anunțat că se vor alătura protestelor grupurilor de opoziție “30 iunie” pentru a cere alegeri prezidențiale anticipate.

Cu toate acestea, Biserica nu le-a cerut copților sa participe la demonstrații, preferând să lase la latitudinea fiecarui membru acest lucru, specificand in mod clar ca Biserica hotaraste doar in probleme spirituale.

Membrul Consiliului, Mohsen George, a spus ca copții vor participa în calitate de cetățeni egipteni, subliniind că protestul în stradă rămâne o “libertate personală”.

Biserica nu a emis o directivă referitoare la participarea la proteste, a declarat Al-Masry Al-Youm.

“Biserica nu le poate cere copților să ia parte la viața politică ori sa-si exprime opiniile lor”, a declarat Nader Morkos, un alt reprezentant al Consiliului, conform Al-Masry Al-Youm.

Abdel Maged, care a facut apel, între timp, la organizarea de marsuri islamiste paralele, în sprijinul președintelui Mohamed Morsy, in 30 iunie, i-a avertizat insa pe copți, împotriva aderării lor la aceste marsuri.

“Nu va sacrificati fiii”, a spus el într-un interviu televizat, pentru canalul de satelit Al-Nas, adresându-se direct comunitatii copte.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.