Protectia datelor personale in Europa – legi noi

UE revizuiește regulile de protecție a datelor cu caracter personal, care datează din anul 1995. Comisia a propus un nou regulament, în curs de examinare în Parlamentul European.

Acest proiect de lege va introduce un “drept de a fi uitat” (posibilitatea de a solicita ștergerea datelor), permisiunea explicită a unei persoane ca o companie sa ii proceseze informațiile personale. El reglementează, de asemenea, utilizarea “profilelor” persoanelor.

Un alt proiect de lege, în discuție, se refera si la prelucrarea datelor cu caracter personal in aplicarea legii sau în scopuri judiciare.

În plus, un acord cu privire la datele cu caracter personal ale pasagerilor companiilor aeriene leaga Uniunea Europeană și Statele Unite ale Americii, incepand din 2012.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.