Dalai Lama: manifestarile dure au efecte reduse asupra Beinjingului

Auto-imolarea tibetanilor, in semn de protest impotriva regimului chinez, are un efect redus asupra politicilor Beijingului, a avertizat liderul spiritual tibetan exilat Dalai Lama, ieri, în acelasi timp îndeamnand China să ia seama mai tare la motivele din spatele celor care si-au dat foc singuri in ultimul timp.

Cel puțin 117 de tibetani si-au dat foc în semn de protest împotriva regimului chinez, incepand din 2009, in cea mai mare parte a lor in zonele tibetane Sichuan, Gansu și in provinciile Qinghai. Cei mai multi dintre acestia au murit.

“Este un lucru trist că se întâmplă asta. Bineînțeles că este foarte, foarte trist. Totodata, vreau sa marturisesc ca mă îndoiesc in ce priveste efectul pe care l-ar avea (sau nu) astfel de măsuri drastice”, a declarat Dalai Lama în timpul unei vizite în Australia.

Un oficial chinez, in luna martie, il acuzase pe Dalai Lama ca ar oferi bani pentru a-i încuraja pe oameni să-si dea foc, și a declarat că există dovezi care demonstreaza ca laureatul Premiului Nobel pentru Pace ar fi orchestrat o serie de auto-incendieri.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.