Interventie brutala a politiei, pentru evacuarea Gezi Park. Sute de raniti

Sute de demonstranți anti-guvern au fost răniți in ultimele zile, în timp ce poliția turcă a folosit forta excesiva pentru a curati Gezi Park din Istanbul.

Sâmbătă, poliția a inlaturat mai mult de 10.000 de protestatari din tabara de corturi din Gezi Park, folosindu-se de tunuri de apă și de gaze lacrimogene.

Administratia orașului a trimis buldozere pentru a elimina orice urma de protest, conform DPA, citat de publicatia Novinite. Câteva sute de ofițeri au patruns în tabără, conform martorilor. Grupul de Solidaritate Taksim a declarat că s-au folosit excesiv gloanțe de cauciuc, gaze lacrimogene și grenade paralizante, menționând că in parc se aflau si femeile cu copii și persoane în vârstă. El a descris acțiunea poliției ca fiind o crimă împotriva umanității.

De asemenea, el a mai cerut ca poliția sa nu mai impiedice activitatea medicilor. Protestatarii au refuzat să paraseasca Gezi Park, aflat în centrul orașului Istanbul, care urma sa fie inlocuit de un mall.

Represiunea politiei asupra protestatarilor din Istanbul, din Ankara și din alte orașe a atras interesul internațional, în special al Europei.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.