Iubire sau Viata, egoism sau moarte

“Spuneti DA, iubirii, și NU, egoismului, spuneti DA, vieții, și NU, mortii, spuneti DA, libertatii, NU, sclaviei atâtor idoli ai timpului nostru, într-un cuvânt, spuneti DA lui Dumnezeu, Care este dragoste, viață și libertate, și nu-L dezamăgiti niciodata”, este îndemnul Papei Francis, de ieri.

Papa a prezidat o Messa catolica, duminică dimineața, in Piața Sfântul Petru, înconjurat de vizitatori din întreaga lume, inclusiv de Asociația pentru Apărarea Vietii. Această sărbătoare a avut loc în contextul “Zilelor Evangelium Vitae.

În timpul predicii sale, Papa a cerut să “mulțumim Domnului pentru darul vieții, în toate manifestările acesteia”, si, de asemenea, sa “vestim Evanghelia Vieții”.

Papa a avertizat: “de multe ori, omul nu alege viata, nu primeste Evanghelia Vieții”, fiind ghidat de ideologii care pun obstacole vietii si care sunt conduse de egoism, de interese, de profit, de putere, de placere si nu de iubire, de căutarea binelui celuilalt. Evanghelia Vieții duce la libertate, la realizarea deplină a drepturilor. Rezultatul este că Dumnezeul cel Viu inlocuieste idolii omenești și trecatori care ofera bucuria unui moment de libertate, dar care la sfârșit duc la o noua sclavie și la moarte”.

“Cand un om vrea să se afirme, atunci isi exacerbeaza egoismul și il pune in locul lui Dumnezeu, deci în cele din urmă va ajunge la moarte”, a adaugat el, iar “poarta deschisa egoismului il va face sa-si insele aproapele. Dar Dumnezeu nu poate fi înșelat”.

El i-a îndemnat pe credincioși să nu se indoiasca de imaginea lui Dumnezeu: “Poate parea un Judecător sever, care limitează libertatea noastră de a trăi. Dar toată Scriptura ne amintește că Dumnezeu este viață, Cel care dă viață și ne arată modul de viață în plinătatea sa. Dragi prieteni, viața noastră ajunge la plenitudinea ei doar în Dumnezeu, pentru că El singur este Viața!”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.