Parintele Arhim. Justin Parvu s-a mutat la Domnul

Ieri seara, în urma unei boli îndelungate, Arhimandritul Justin Pârvu, staretul Mănăstirii Petru Vodă – dar si cel ce a pus piatra de temelie a acesteia – unul dintre parintii calugari si duhovnicii cei mai cunoscuti si renumiti din România, s-a mutat la Domnul.

Parintele Justin s-a născut în satul Poiana Largului (jud. Neamț), in ziua de 10 februarie 1919, și a intrat ca frate de manastire în Mănăstirea Durău, în anul 1936.

În 1939, acesta s-a înscris la Seminarul Teologic de la Mănăstirea Cernica. El a slujit ca preot militar pe frontul de Est, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, in perioada 1942-1944.

Parintele Justin a fost închis din motive politice și religioase, între anii 1948 și 1964. Incepand din anul 1966 si până în anul 1975 acesta a vietuit în Mănăstirea Secu, iar intre anii 1975-1991, în Manastirea Bistrita.

În anul 1991, Parintele Justin a infiintat Sfanta Mănăstire Petru Vodă, unde a vietuit si a slujit ca stareț, iar în anul 1999, Mănăstirii Petru Vodă i s-au alaturat o școală și un spital.

Inmormantarea va avea loc in ziua de joi, 20 iunie, în cimitirul mănăstirii. Vesnica sa-i fie pomenirea, iar Dumnezeu sa-l aseze in randul Sfintilor Sai!

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.