Sunt credincios, dar nu merg la biserica

Patriarhul Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii i-a îndemnat pe credincioșii estonieni sa mearga mai des la biserică.

“Poți să te rogi, cu siguranță, la domiciliu. Unii spun: sunt credincios, dar nu merg la biserică. Deci, de ce este necesar să mergi la biserică?”, a spus Patriarhul, ieri, după slujba tinuta intr-o biserică nou sfințită, a cărei temelie a fost pusa in anul 2003 de către predecesorul său, regretatul Patriarh Alexei al II-lea, în Tallinn, capitala Estoniei (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

„Pentru că Evanghelia conține cuvintele foarte importante: Căci acolo unde sunt doi sau trei adunați în numele Meu, acolo sunt și Eu, în mijlocul lor [Matei 18:20]”, a asigurat liderul Bisericii Ortodoxe Ruse, aflat in vizită în Estonia.

Patriarhul a mai spus că “rugăciunea este o muncă grea”, pentru că este dificil pentru oameni să se concentreze asupra acesteia, chiar și atunci cand sunt în biserică. Dar, daca mai multi credincioși sunt uniți într-o rugăciune comună, rugaciunea este mai puternica, a spus el. “Ca un stâlp de foc, energia rugăciunii noastre ajunge la Tronul lui Dumnezeu”.

“Deci, nu ezitati sa veniti in biserica. Amintiți-vă că puterea altei persoane, probabil, pe care nu o stiti… va suplini slabiciunea voastra în rugăciune”, a spus Patriarhul Kirill. “Aceasta este rugăciunea comună a Bisericii, care ajunge la Domnul, și careia Domnul ii răspunde”, a mai asigurat patriarhul.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.