Mirabile Dictu: Despre Festivalul catolic de film, ajuns la editia a 4-a

Mirabile Dictu, in limba latina, inseamna “Ceva Minunat de Spus”. Și, asta este exact ceea ce organizatorii Festivalului catolic International de Film “Mirabile Dictu” au intentionat sa faca: sa le prezinte spectatorilor de film minunatul mesaj creștin.

Folosind puterea filmului, evanghelizarea s-a aflat în centrul misiunii festivalului.

Festivalul de la Roma, ajuns la ediția a 4-a, s-a incheiat in urma cu cateva zile si a acordat 5 premii, filmelor si actorilor care au concurat în diferite categorii, plus un premiu special dedicat actriței frantuzoaice Marie-Christine Barrault, pentru cariera remarcabila.

Directorul festivalului, Liana Marabini, explică faptul că filmele din acest an au fost alese dintr-un total de 1800 de propuneri. Toate filmele selectate au promovat “valorile morale universale” și modelele pozitive. In acest an, “Anul Credinței” a fost si motivul central.

Multe dintre filmele alese sa concureze au pus accentul pe preoție, deoarece preoții sunt adesea “neglijati” sau prezentati într-o lumină negativă în filme. “Ei au nevoie să fie recunoscuti, iubiti și acceptati” de laici și de comunitățile mai largi – a spus aceasta.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.