publicat în: Arhivă

Decizie uimitoare: finantarea de la bugetul de stat a Bisericii Georgiene creste in 2013

Patriarhul Georgiei (Catholicos) Ilia II Potrivit proiectului de buget pentru anul 2013, finanțarea Bisericii Ortodoxe Georgiene de la bugetul de stat va creste in anul 2013, de la 22.8 milioane GEL la 25 milioane GEL (15 milioane dolari americani), informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

De amintit ca, doar in urma cu două săptămâni, politicienii majoritari din parlament anuntasera ca nu mai au de gand sa finanțeze Biserica din buget. David Berdzenishvili din aceeasi majoritate parlamentară, declara pentru NetGazeti ca, în viitor, statul ar trebui să oprească finanțarea Bisericii din bugetul de stat, și ca ar trebui să adopte alte forme de finanțare înainte de aceasta decizie.

Proiectul de buget pe 2013 a fost insa prezentat in aceste zile, Parlamentului, și, nu doar ca creste finanțarea Patriarhiei Georgiene, dar reduce concomitent fondurile pentru administrația Președintelui si pentru Consiliul Național de Securitate, iar finanțarea fondului de rezervă prezidențial scade si ea de aproximativ cinci ori, fata de anul trecut. O cazua ar fi aceea a faptului ca statul tebuie sa tina cont de prejudiciile pe care i le-a adus, Bisericii, regimul sovietic, mai informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.