Expozitie Iconografica din sec. XIX – XX, la Galeria de Arte din Tirana (29 noi.)

Expozitie iconografica XIV-XX Tirana 2012 In aceste zile, o "Expoziție de Iconografie", continand icoane descoperite și autentificate ca fiind originare din Albania, din secolele XIV-XX, s-a deschis la Galeria de Arte din Tirana, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Odata cu aniversarea a 100 de ani de la Independența albaneza, Ministerul Culturii Republicii Albania, in colaborare cu Muzeele Istorice din Berat și Korca, au sprijinit pe deplin aceasta "Expozitie Iconografica din secolele XIV – XX".

Au fost prezenti, alaturi de Preafericitul Părinte Anastasios, Arhiepiscop de Tirana, Durres și Intreaga Albanie, si Arhimandritul Justin Anthimiadhi, arhimandritul Cosma, diaconul Anastas Bendo și o serie de intelectuali și activiști din randul tineretului, apropiati de Biserica Autocefală Ortodoxă a Albaniei.

Ministrul Culturii, Aldo Bumçi, s-a adresat în discursul său participanților, printre altele subliniind: "Icoanele sunt o moștenire minunată, un mare avantaj prin care putem expune valorile Albaniei în expoziții, unele fiind deschise în prezent în Roma și la Moscova".

Ministrul Culturii a mai mulțumit, de asemenea, reprezentanților Bisericii Ortodoxe, care au ajutat în restaurarea bisericilor vechi și a icoanelor. El și-a exprimat recunoștința inaintea Arhiepiscopului Anastasios, pentru această activitate dinamică și pentru marele ajutor. Expozitia Iconografica a secolelor XIV-XX” va rămâne deschisă până in ziua de 29 noiembrie 2012, mai informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.