Transmisiune in direct, pe Lacasuri Ortodoxe: intronizarea noului Papa ortodox copt, din Egipt (18 noi.)

TV Lacasuri Ortodoxe

Abonatii si vizitatorii Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe vor putea urmari in paginile web ale agentiei, transmisiunea in direct a întronizarii viitorului Papa ortodox copt.

Episcopul Tawadros a fost ales ca fiind cel de-al 118-lea Patriarh copt, într-un tur de scrutin, la Altarul Catedralei Sfantul Marcu din Cairo, la începutul acestei luni (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe). Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe a fost singura agentie de stiri din Romania care a urmarit indeaproape aceste evenimente si modul in care s-au desfasurat alegerile, remarcand totodata situatia politica si necesitatea grabirii acestui proces.

Intronizarea noului Papa copt va avea loc in data de 18 noiembrie 2012, si vor fi peste 2 ore de transmisiune LIVE, transferate prin satelit.

Patriarhul copt este liderul spiritual respectat de aproximativ opt milioane de creștini copți, care trăiesc în Egipt – cea mai mare comunitate creștină din Orientul Mijlociu – și de mai multe milioane de credinciosi, care vietuiesc in prezent in Occident.

Va reamintim ca Episcopul Tawadros vine la conducerea Bisericii, intr-un timp in care parlamentul majoritar islamist elaborează o nouă Constituție, creștinii din Egipt confruntandu-se cu creșterea discriminării sociale.

Creștinii din Egipt au nevoie de un Papa care sa ii conduca prin vremurile incerte și să le vorbească despre propriile lor drepturi, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Fostul lider spiritual al Bisericii Ortodoxe Copte, Papa Shenouda al III-lea a murit în luna martie, la vârsta de 88 de ani (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.