Conferinta despre mostenirea spirituala si culturala a civilizatiei siriace, in Beirut

conferinta mostenire siriaca in Beirut 2012

In urma cu cateva zile, teologii și specialiștii în spiritualitate siriaca s-au intalnit in Beirut, pentru a lua parte la o conferință, la invitatia Sanctitatii Sale Aram I, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

După primirea participanților, Sfinția Sa a declarat că aceasta a fost într-adevăr o conferință importantă, remarcand că "realizările din trecut nu trebuie să fie uitate, ci ele ar trebui să fie evaluate și reînviate în prezent".

Vorbind despre moștenirea spirituală a Bisericii Armenilor, el a mai remarcat că, în timpul Regatului Ciliciei, teologia Bisericii Armene s-a dezvoltat pe parcursul discursurilor teologilor siriaci, greci și latini. Atunci, ca și acum, Biserica Armeană si-a afirmat propria specificitate, rămânând în același timp deschisa dialogului.

În timpul unor discutii scurte, participanții i-au solicitat Catolicosului sa le vorbeasca despre provocările mișcarii ecumenice de astăzi.

El a raspuns că dialogul teologic dintre Biserici ar trebui să continue, datorita neînțelegerilor din trecut și a diferențelor existente. Cu toate acestea, a adăugat el: aceste dialoguri, astăzi, ar trebui să ia în considerare, "totodata, si faptul ca societățile se confruntă cu probleme sociale, deoarece aceste aspecte sunt, de asemenea, legate de viața Bisericilor", mai informeaza Agentia de stiri Lacasui Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.