Liderul Bisericii Armene, prezent la Targul de Carte Armeneasca

Targ de carte armeneasca 2012

Săptămâna trecută, Sanctitatea Sa Aram I a inaugurat cel de-al 34-lea Târg anual de Carte Armeana, în prezența clerului, a studenților, seminariștilor și membrilor comunității, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

În discursul său de deschidere, Catolicosul a remarcat că interesul publicului, fata de cartea armeana, s-a diminuat. El a spus că viețile oamenilor sunt sărăcite fără cărțile armenilor. Acesta a adaugat:

"De la Aur, la epoca de Argint, de la Evul Mediu la Renastere, de la genocid la diaspora organizata, cartea armeană a îmbogățit poporul nostru, spiritual, și a modelat identitatea acestuia. În anul 2012, UNESCO a declarat Yerevanul drept capitala europeana a cartii și am sărbătorit aniversarea a 500 de ani de la primul tipar armean. Am organizat conferințe și s-au publicat noi carti, ca modalitate de conectare a oamenilor din diaspora armeană, unul cu celalalt."

Catolicosul a adus apoi un omagiu Sfântului Mesrob Masdots, inventatorul alfabetului armean, și tuturor celor care i-au urmat. El a mai spus că, prin scrierile lor, au construit prezentul și viitorul imaginat. La finalul discursului său, Catolicosul le-a mulțumit tuturor acelor persoane fizice și fundațiilor care au sponsorizat publicațiile, pentru a asigura continuitate intre trecut, prezent și viitor.

Înainte de a încheia, el a mai spus: "Indiferent de răspândirea tehnologiei digitale, cartea tipărită armeana ar trebui să rămână temelia pe care armenii sa isi formeze si sa isi sustina cultura", mai informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.