Mitropolitul Frantei se intalneste cu primul ministru, in problema casatoriei civile

Mitropolitul Emanuel al Frantei

In cadrul unei intalniri, care a avut loc in aceste zile, intre Mitropolitul ortodox Emanuel, președintele Adunării Episcopilor Ortodocși din Franța, si primul-ministru, Jean-Marc Ayrault, s-a discutat despre o serie de subiecte care afecteaza viata Bisericii Ortodoxe din Franta, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Intrunirea a avut loc la Hotelul Matignon.

Cu aceasta ocazie, Mitropolitul Emanuel a expus pozițiile Bisericii Ortodoxe vizavi de aspectele sociale care sunt în prezent dezbătute în tara (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), fiind luata in discutie inclusiv căsătoria civilă, acesta asigurandu-l pe primul ministru de fundamentele poziției adoptate de către Episcopii Ortodocși din Franța, marcand rezerve serioase cu privire la proiectul discutat de guvern.

El a reiterat necesitatea ca autoritățile publice să organizeze, pe marginea unui subiect de o atat de mare importanță, o dezbatere mai ampla, necesara pentru clarificarea diverselor probleme și implicațiilor unei astfel de reforme care vizeaza casatoria si familia, mai informeaza Agentia de stiri Lacasuri ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.