O scoala apartinand Bisericii Ortodoxe din Siria, lovita de rachete

scoala bisericii ortodoxe siriace Biserica Ortodoxă Siriană a condamnat violențele din Alep, după ce una dintre școlile sale a fost lovita de o racheta la sfarsitul saptamanii trecute, informeaza Serviciul specializat de presa, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

"Nu erau copii in Scoala din Bani Taghieb I, intrucat erau liberi", afirma reprezentanti ai Bisericii. Biserica a afirmat într-o declarație că au fost lansate rachete "necruțătoare și fără discernământ" asupra Alep.

"În acest moment, este destul de dificil sa aflam cine a trimis aceasta racheta. Astfel de rachete provoca o sumedenie de morti, decese, răniri și pagube mari in domeniul utilităților, infrastructurii și antichităților".

Biserica a mai adăugat că luptele perturba educația copiilor.

"Consideram ca este timpul ca fratii antrenati in lupte sa se intalneasca pentru a discuta despre încetarea focului, cooperand pentru restabilirea securitatii și readucerea la viața a orașului nostru iubit, astfel încât aleppienii sa poata sărbători Eid și alte festivități obișnuite și pline de bucurie, incepand o noua era a reformei și a justiției", au mai spus reprezentantii Bisericii, informeaza Lăcașuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.