Noul Patriarh armean al Ierusalimului va fi ales luna viitoare

Patriarhia Armeana a Ierusalimului Sinodul Bisericii Apostolice Armene a Patriarhiei Ierusalimului se pregătește de alegerea unui nou patriarh, care va prelua calitatea de lider, dupa Arhiepiscopul Torkom Manoogian, decedat în Ierusalim, in ziua de 12 octombrie 2012, la vârsta de 93 de ani (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe). Arhiepiscopul Torkom Manoogian a fost înmormântat luni, 22 octombrie 2012, informeaza Serviciul de presa Lăcașuri Ortodoxe, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

În conformitate cu tradiția armeana, succesorul va fi ales in 40 de zile după mutarea la cele vesnice a fostului Patriarh, dar un patriarh interimar este ales până cand va fi votat cel nou.

Arhiepiscopul Aris Sirvanian este patriarh locum-tenens al Patriarhiei Armene din Ierusalim, și printre îndatoririle sale s-a numarat si aceea de conducere a funeraliilor fostului Arhiepiscop și de organizarea alegerilor succesorului acestuia.

Pana in prezent, Sirvanian a ocupat functia de Director al Relațiilor Ecumenice si Internationale ale Patriarhiei.

La începutul acestei săptămâni, trupul neinsufletit al Arhiepiscopului Manoogian a fost asezat spre odihna vesnica la Mănăstirea Mântuitorului din Poarta Sionului.

Succesorul său va fi cel de-al 97-lea Patriarh armean al Ierusalimului, mai informeaza Lăcașuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.