Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe a transmis in direct procesiunea Calea Sfintilor 2012

Calea Sfintilor procesiune in direct video Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe a transmis in direct, in aceasta dimineata, procesiunea Calea Sfintilor – 2012, integral, pe internetul din intreaga lume. Transmisiunea video a fost realizata in urma solicitarilor, de Serviciul specializat LiveCamera, care asigura in mod frecvent transmisiunile in direct ale Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Transmisiunea LIVE a procesiunii Calea Sfintilor – 2012, in format FullHD, a inceput in jurul orei 11:20, cu imagini surprinse in imediata apropiere a Catedralei Patriarhale, inca din momentele de pregatire, premergatoare evenimentului.

Pe tot parcursul procesiunii, pas cu pas, Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe a urmarit din imediata apropiere a raclelor in care se aflau Sfintele Moaste, pracursul anuntat in editiile anterioare de stiri. Transmisiunea in direct s-a incheiat odata cu asezarea Sfintelor Moaste pentru inchinare, in baldachinul special amenajat in curtea Patriarhiei Romane (in jurul orei 12:20).

La cateva ore dupa incheierea transmisiunii in direct, in programul TV Lacasuri Ortodoxe, vizitatorii si abonatii nostri pot revedea momentele emotionante pe care acestia le-au trait, in direct, alaturi de noi. In urmatoarea perioada, inregistrarile vor continua sa fie reluate in programul TV, la insistenta telespectatorilor. Totodata, vizitatorii nostri sunt invitati sa ramana aproape, pentru a se bucura de noi momente de pe Dealul Patriarhiei, pe care le vom surprinde IN DIRECT – pe langa programul zilnic de stiri – la diferite intervale de timp si la diferite ore.

Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe efectueaza astfel de transmisiuni incepand din vara anului 2008, 8 iulie, cand a fost transmisa slujba arhiereasca (in prezenta a 7 arhierei si peste 20 de preoti) a Sfintei Liturghii, ocazionata de hramul Sfintilor Mucenici Epictet si Astion, din Halmyris (Murighiol/Tulcea), ale caror sfinte moaste sunt cele mai vechi descoperite la noi in tara. Treptat, calitatea video si audio a transmisiunilor LIVE a evoluat, pana la standardul FullHD (maxim la ora actuala si unic in lume), Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe colaborand cu tehnicieni si programatori de elita din cadrul Serviciului Specializat LiveCamera. In fiecare saptamana, Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe continua sa transmita in direct slujbele Sfintei Liturghii (de sarbatori, sambata si duminica, Vecernii si Acatiste, Slujba Sfantului Maslu – vinerea si alte evenimente din Biserica Ortodoxa, iar in posturi transmisiunile in direct ale slujbelor avand o frecventa zilnica). Intre realizarile unicat in lume (vezi comunicate de presa din strainatate) se numara si aceste transmisiuni in direct din miscare, fara a se recurge la instalarea unor camere fixe pe parcurs, camerele mobile (intre care se fac frecvent si comutari si legaturi de calitate, suprapuneri si filmari concomitente live) reusind sa surprinda momentele deosebite din imediata apropiere. Astfel, au fost transmise pana in prezent o serie de procesiuni organizate in mai multe localitati, nu neaparat in Capitala, acolo unde Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe a semnat parteneriate oficiale cu Arhiepiscopiile sau Episcopiile locale. Absolut toate transmisiunile si lucrarile Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe sunt efectuate gratuit, prin eforturile voluntarilor administratiei "Asociatiei Lacasuri Ortodoxe", ONG (non-profit), al carei Presedinte general este Ing. Catalin Ion.

Ramaneti aproape si urmariti programele de transmisiuni LIVE si TV Lacasuri Ortodoxe, pentru a va bucura alaturi de noi si de Biserica Ortodoxa de… pasii urmatori, pe Calea Sfintilor!

Redactia STIRI

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.