Jersey City denumeste o strada, in cinstea Papei Shenouda al III-lea

Papa Shenouda III Jersey Sute de creștini copți s-au strans in intersecția dintre strazile Bergen si Vroom, în Jersey City, ieri după-amiază, pentru a asista la dezvelirea unui semn stradal, în cinstea Papei Shenouda al III-lea, informeaza Serviciul de presa Lăcașuri Ortodoxe, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Printre cei care au participat la ceremonia de redenumire a strazii si intersectiei – Calea Papa Shenouda al III-lea – s-au numarat: senatorul american Robert Menendez, primarul Jersey City, Jerramiah T. Healy și Preasfințitul Episcop David, episcop general al Arhiepiscopiei Ortodoxe Copte din America de Nord.

Înainte de ceremonia de dezvelire a placutei, aproximativ 400 de oameni s-au strans la Biserica Sf. Gheorghe & Sf. Shenouda, de pe strada Bergen, pentru o slujba de pomenire..

Pana ca Papa Shenouda sa devina lider al Bisericii Copte, singura biserica copta din New Jersey se afla pe strada West Side. Acum sunt mai mult de 20 de biserici aici, au spus oficialii clerici.

Există, de asemenea, 30.000 de copți în oraș, a declarat Khalil Maggi, un organizator al comunitatii municipale si procuror in Jersey City.

"Ne aflam astazi aici, pentru a numi o stradă după cineva care merita atat de mult asta", a declarat Healy. "Papa Shenouda al III-lea… a fost recunoscut pentru imbogatirea culturala a tinerilor noștri, cat și a altora, chiar si a altor comunitati decat cele crestine, a altor culturi și religii".

Jersey City este un oraș în comitatul Hudson, New Jersey, Statele Unite ale Americii, mai informeaza Lăcașuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.