Biserica Catolica chemata sa raspunda pentru milioanele de dolari investite impotriva casatoriei gay

bani pentru si impotriva homosexualitatii Continuandu-si eforturile de combatere a căsătoriei homosexuale, Biserica Catolică a ajuns in topul investatorilor in aceasta cauza, între instituțiile religioase, potrivit unui nou raport al Drepturilor Omului, emis in urma cu cateva ore, informeaza Serviciul specializat de presa Lăcașuri Ortodoxe, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

In aceasta toamna, in Washington, Maryland și Maine, din SUA, alegătorii vor decide dacă trebuie sa devina legala căsătoria homosexuala, iar în Minnesota, alegătorii vor cântări măsura de amendare a constituției statului, in definirea căsătoriei ca uniune între un bărbat și o femeie.

Cu toate acestea, adversarii sustinatorilor legalizarii casatoriei intre persoane de acelasi sex au istoria de partea lor: 32 de state au procedat la campanii de voturi asemanatoare și, de fiecare dată, alegătorii s-au opus.

Potrivit raportului Drepturilor Omului, un grup aparator al drepturilor persoanelor gay ar fi cheltuit 4.4 milioane dolari în cele 4 state in care se voteaza, în timp ce Biserica Catolică a cheltuit cel puțin 1.100.000 de dolari in efortul de a se opune acestor măsuri. O parte semnificativă din această sumă provine de la „Cavalerii lui Columb”, o organizație fraternă în cadrul Bisericii, în timp ce alte fonduri provin de la eparhiile din zona. Biserica propriu-zisa a donat aproximativ un sfert din suma totala stransa pe marginea acestor state, in lupta impotriva casatoriei de același sex, iar în Minnesota, Biserica Catolică propriu-zisa a finanțat mai mult de jumătate din eforturile de sprijinire a interdicției constituționale, conform agentiei Drepturilor Omului.

"Ierarhia Bisericii Catolice s-a pozitionat ea insasi ca lider in finantarea împotriva persoanelor LGBT, deci intr-un proces de discriminare", acuza presedintele Campaniei Drepturilor Omului, Chad Griffin, conform Huffington Post.

"Poate cel mai deranjant este numărul de parohii locale care redirectioneaza dolarii câștigati cu greu de la membrii lor, în numele discriminarii", mai afirma Griffin, avertizand ca "Ierarhia Bisericii datorează laicilor o explicație cu privire la motivul pentru care sunt efectuate astfel de cheltuieli, din ce in ce mai multi bani fiind dirijati in sustinerea discriminarii”.

Jessica Zittlow, un purtator de cuvant al Conferinței Catolice din Minnesota a declarat, la randul sau, pentru Huffington Post, că fondurile destinate amendamentului constitutiei nu au fost deturnate din alte fonduri de stat.

"Activitățile noastre privind casatoria gay sunt menite să încurajeze binele comun", asigura Jason Adkins, director executiv al Conferinței Catolice din Minnesota, intr-o alta declaratie, informeaza serviciul Lăcașuri Ortodoxe

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.