Intalnire la Vatican, intre reprezentantul afacerilor externe al Bisericii Ruse si Papa

Ilarion si Papa "In aceste zile, după un discurs pronuntat in cadrul Sinodului Episcopilor Bisericii Catolice din Roma, Mitropolitul Ilarion de Volokolamsk, președinte al Departamentului de Relații Externe al Patriarhiei Moscovei, s-a întâlnit cu Papa Benedict al XVI-lea. Mitropolitul Ilarion i-a transmis Papei salutari din partea Patriarhului Kiril al Moscovei.

În timpul interviului care a urmat, Mitropolitul a răspuns la întrebările adresate de Papa și a prezentat situația și misiunea actuală a Bisericii Ortodoxe Ruse, amintind despre crearea de noi mitropolii și eparhii, predarea opțională a fundamentelor culturii ortodoxe în școlile publice, situația seminariilor și mănăstirilor.

De asemenea, el a mai facut referire la activitatea Comisiei Sinodale Biblice și Teologice, pe care acesta o prezideaza, și la întâlnirea avuta in ziua precedenta cu Episcopul Gerhard Müller, lider al Congregației pentru Doctrina Credinței.

Episcopul Ilarion și-a exprimat speranța că cooperarea dintre Biserica Catolică și Biserica Ortodoxă Rusă în domeniul teologiei se va intensifica.

Papa și Mitropolitul au mai discutat, de asemenea, despre persecutarea creștinilor în unele părți ale lumii. Potrivit Mitropolitului Ilarion, apărarea creștinilor din Orientul Mijlociu este o datorie comună a ortodocșilor și catolicilor".

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.