Ianukovici: o sa le cer oamenilor legii sa raspunda dur acestor barbarii!

Viktor_Ianucovici  (wikipedia) Președintele ucrainean Viktor Ianukovici a criticat aspru acțiunile întreprinse de către activiștii FEMEN, care recent au distrus o cruce ortodoxa în centrul orașului Kiev, și a solicitat o reacție dură la astfel de acțiuni din partea agenților de aplicare a legii, informeaza Serviciul specializat de presa Lăcașuri Ortodoxe, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

În cursul unei întâlniri cu liderii Bisericii si cu organizațiile religioase, ieri, miercuri 17 octombrie 2012, președintele a spus că garantează tuturor organizațiilor religioase un tratament imparțial din partea autorităților.

"Societatea are încredere in Biserica. Cu toate acestea, nu putem spune că putem ramane calmi, cand vedem starea morală a societății de astazi. Mă refer la incidente diferite, care uneori duc la un raspuns public. De exemplu, atunci când o cruce a fost distrusa si rasturnata în centrul orașului Kiev, fiind ranite sentimentele religioase a milioane de oameni", a spus Ianukovici.

Presedintele a mai declarat, conform Interfax, ca acesta este un semnal de alarmă, periculos, care ar trebui să fie urmat de o reacție adecvată.

"O sa cer agenților de aplicare a legii sa răspunda dur acestor barbarii", a spus Ianukovici.

Activistele FAMEN sustin ca au intreprins astfel de actiuni in sustinerea membrelor grupului punk Pussy Riot, care au fost condamnate de Curtea Camovniceski din Moscova, la doi ani de inchisoare.

Poliția din Kiev a deschis un dosar penal, bazat pe articolul din Codul Penal care se ocupă de huliganism, dar nicio persoana nu a fost inca reținuta.

In ziua de 5 septembrie 2012, Inna Sevcenko, cunoscuta ca fiind creierul proiectului de distrugere a crucii, a parasit Ucraina, retragandu-se in Franța, mai informeaza Lăcașuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.