Comandantul Suprem al Forţelor Aliate NATO din Europa viziteaza Patriarhia din Pec

Amiralul James si Episcopul Iovan in Peci 2012 Amiralul James Stavridis, Comandantul Suprem al Forţelor Aliate NATO din Europa, a vizitat impreuna cu comandantul KFOR, Lavra Stavropighie a Patriarhiei din Pec, în Metohija, in aceste zile, informeaza Serviciul specializat de presa Lăcașuri Ortodoxe, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Amiralul Stavridis a fost primit de către Preasfințitul Kir Iovan, episcop de Lipljan, Episcop Vicar al Patriarhului Sârb, care l-a informat despre comoara Bisericii Mama a tuturor bisericilor sârbe.

Amiralul Stavridis, descendent al grecilor din Asia Mică, a înțeles istoria complicată a zonelor Kosovo și Metohija. El și-a exprimat un interes deosebit pentru „destinul și conservarea altarelor ortodoxe sârbe din provincie, de importanță mare pentru omenire in intregul ei”. Acesta a mai afirmat ca toate aceste bogatii spirituale trebuie sa fie păstrate cu grijă.

Episcopul Iovan a mai subliniat că Patriarhia de la Pec, ca simbol, a fost ținta extremiștilor, de-a lungul istoriei sale, în luna martie a anului 1981 trapeza manastirii fiind incendiata. Acestea s-au intamplat inainte de evenimentele tragice din Iugoslavia.

Într-o discuție lungă și cordială cu Episcopul Iovan de Lipljan, amiralul Stavridis a mai subliniat necesitatea ca toți să se orienteze spre viitor, deși cei ce locuiesc aici au parte de multe conflicte, „sub ochii noștri”. Atât Amiralul cat și Episcopul Iovan si-au exprimat preocuparea deosebită pentru evenimentele din Siria și pentru soarta creștinilor locali, mai informeaza Lăcașuri Ortodoxe, conform unor surse din Patriarhia Serbiei.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.