publicat în: Arhivă

A salvat viata a peste 2000 de copii

parintele alexis salveaza viata a peste 2000 de copii

Primii pasi facuti de Parintele Alexis Tarasov in aceasta directie au fost aceia cand a inceput sa-i descurajeze pe enoriasii sai decisi să recurga la avort. A urmat imediat dezvoltarea unui program, cu sprijinul autorităților, informeaa Serviciul de presa LONews, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

In prezent director al Centrului pentru Apărarea Maternitatii si Copilariei, de pe langa Societatea Ortodoxă Medicala Arhanghelul Rafail, preotul Alexis Tarasov a primit in aceste zile, pentru munca sa de mai mulți ani, un premiu internațional al Congresului Mondial al Familiilor. Ministerul Sănătății, al Federației Ruse, a subliniat cu aceasta ocazie rolul preotului în reducerea numarului de avorturi pe teritoriul regiunii Volgograd. De-a lungul ultimilor cinci ani, numarul avorturilor in aceasta arie a cunoscut o reducere de 25%.

Parintele Alexis si-a început activitatea la biserică și, de asemenea, vizitand spitalele care efectuau avorturi. Purta discutii, ore intregi, cu femeile care, pentru un motiv sau altul, apelau la aceasta practica vrand sa pună capăt sarcinii.
"Eu însumi am 5 copii!", povesteste Pr. Alexis.
"Copiii sunt darul lui Dumnezeu și, refuzand acest dar, putem declanșa mânia Celui Atotputernic! Vom răspunde pentru toate, lui Dumnezeu, și este esențial să ne pastram sufletul si sa nu il intinam cu un pacat atat de grav!"
Neputandu-se insa lupta singur, Părintele Alexis, impreuna cu cei ce ii impartaseau ideile, a ajuns sa dezvolte proiectul unui centru pentru femeile gravide aflate în dificultate. Ulterior, cu binecuvântarea eparhiei si cu sprijinul autoritatilor, acesta a ajuns sa vada cum proiectul sau prinde viață.
Potrivit Departamentului de Sanatate, din momentul punerii în aplicare a programului, peste 2000 de locuitori ai Volgogradului au renunțat la avort, mai informeaza LONews