STOP propagandei politice in Biserica!

Mitropolitul Kievului Vladimir wikipedia

În ajunul alegerilor parlamentare din Ucraina, care vor avea loc in data de 28 octombrie 2012, Mitropolitul Bisericii Ortodoxe a Kievului și al Întregii Ucraine, Vladimir, emite o directivă care interzice propaganda politică în bisericile și mănăstirile Bisericii Ortodoxe a Ucrainei pe care acesta o pastoreste, informeaza Serviciul specializat de presa Lăcașuri Ortodoxe, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

"În urma apelului venit din partea credincioșilor și mass-mediei, le amintesc episcopilor vicari, vicarilor si staretilor de manastiri, parohilor si clericilor fiecarei eparhii a Mitropoliei Kievului, a Bisericii Ortodoxe Ucrainene, ca propagandă politică și distribuirea de literatura politică în bisericile și mănăstirile din Biserica Ortodoxă a Ucrainei este interzisa", se arata in acest document, informeaza Serviciul de presa Lăcașuri Ortodoxe.

Biserica Ortodoxă Ucraineană se afla sub jurisdictia Patriarhiei Moscovei, in prezent in Ucraina functionanad si alte doua Biserici Ortodoxe, in paralel, Biserica Ortodoxa Ucraineana a Patriarhiei Kievului și Biserica Ucraineană Autocefală Ortodoxă. nerecunoscute de celelalte Biserici Ortodoxe canonice.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.