Liderii religioşi din Kenya vor ca „spiritul olimpic” sa se reflecte si in politică

Jocurile Olimpice Londra 2012 Conform datelor primite de la corespondenti Lacasuri Ortodoxe aflati in Nairobi, liderii Bisericii din Kenya isi indeamna credinciosii să îmbrăţişeze spiritul Jocurilor Olimpice, începute in ziua de 27 iulie 2012 la Londra, pentru a construi pacea şi unitatea si in tara, facand referire la alegerile generale din luna martie 2013.

Jocurile Olimpice sunt urmărite îndeaproape, în ţara din Africa de Est, care a câştigat 75 de medalii olimpice la atletism şi box, dupa intrarea sa în competiţie, în anul 1956.

"Congregaţiile noastre vor fi atente şi vor aplauda sportivii, unite, ca o singură naţiune. Le transmitem sa duca mai departe această unitate, chiar şi după Jocurile Olimpice", afirma Rev. David Gathanju, reprezentant al Bisericii Presbiteriene din Africa de Est.

Alegerile din 2007 au fost marcate de două luni de violenta.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.