Consfatuirea anuala a profesorilor de Religie – Ramnic 2012

Consfatuirea anuala a prof. de Religie  Ramnic 2012 slideIn ziua de 13 septembrie 2012, a avut loc întâlnirea cadrelor didactice care predau în şcoli şi licee disciplina Religie din judeţul Vâlcea. Dezbaterile propriu-zise au fost găzduite de Sala de festivităţi a Complexului Spiritual-Cultural „Sf. Ierarh Antim Ivireanul" din incinta Centrului Eparhial al Arhiepiscopiei Râmnicului.

Din partea Arhiepiscopiei Râmnicului la eveniment a fost prezent părintele Consilier Cultural Constantin Cîrstea, şedinţa fiind prezidată de Doamna prof. Daniela Ionescu, Inspector de religie în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea.

În deschiderea întâlnirii a luat cuvântul părintele Constantin Cîrstea, Consilier Cultural al Arhiepiscopiei Râmnicului, care a transmis tuturor profesorilor de religie binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Gherasim, după care a readus în atenţie problema responsabilizării tuturor profesorilor de religie pentru colaborarea cu preoţii din parohii în vederea continuării proiectelor comune Biserică – Şcoală, la nivel eparhial, insistându-se asupra aprofundării relaţiei Bisericii cu Şcoala prin programele educaţionale desfăşurate la nivel local şi naţional: „Hristos împărtăşit copiilor" şi „Alege şcoala!".
.
Despre principalele subiecte aflate pe ordinea de zi a vorbit inspectorul de religie, prof. Daniela Ionescu, care a prezentat noile reglementări în domeniu primite de la Ministerul Educaţiei, structura noului an şcolar, noutăţi privind programa şcolară, stabilirea cercurilor pedagogice din anul şcolar 2012-2013, proiecte propuse de Arhiepiscopia Râmnicului şi Inspectoratul Şcolar Vâlcea în vederea sporirii implicării în acţiunile misionare şi umanitare, etc.

În cadrul şedinţei au mai fost evidenţiate aspecte din anul şcolar 2011-2012 şi au fost stabilite priorităţi pentru noul an şcolar. Partea finală a consfătuirii a fost rezervată diferitelor aspecte practice semnalate de profesorii de Religie în activitatea şcolară şi dezbaterilor pe seama acestora.

La finalul întâlnirii Părintele Consilier Constantin Cîrstea ne-a mărturisit: „Această Consfătuire are ca principal scop aducerea la cunoştinţa tuturor cadrelor didactice a noutăţilor apărute cu privire la învăţământ în general şi la disciplina Religie pe care o predau, în special. Elementul nou la disciplina Religie îl constituie introducerea orei de religie în planul cadru la clasa pregătitoare sau clasa O. Pentru aceasta aducem mulţumire Patriarhiei Române şi Ministerului învăţământului pentru efortul depus ca această disciplină să intre în aria curriculară cu tot ceea ce înseamnă elementele care o definesc.”

pentru Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe, Arhidiacon Ioan Liviu Gaman

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.