Patriarhia Armeană de Constantinopol spune STOP binecuvântarii căsătoriilor mixte

Aram Ateşyan Conform datelor primite de la corespondenti aflati in Istanbul, Patriarhia Armeana de Constantinopol revine asupra reglementărilor proprii si refuza sa mai binecuvânteze căsătoriile religioase mixte. Decizia starneste dezbateri în comunitatea armeană, informeaza Serviciul specializat de presa Lăcașuri Ortodoxe, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Patriarhia Armeană din Turcia pune astfel în aplicare reglementarea privind căsătoriile mixte, prin care armenii nu se mai pot căsători cu o persoană de o altă religie, intrucat nu vor mai primi binecuvântare si nu li se va mai permite să oficieze nunta in biserica.

Permisiunea casatoriilor mixte fusese acordata în anul 2000, cu aprobarea Patriarhului Mesrop Mutafyan, dar si atunci avea sa stârneasca dezbateri aprinse în cadrul comunității.

"Noi punem in practica o lege care deja exista în Biserica noastră. Nu vreau să fac niciun alt comentariu pe aceasta tema”, a spus Patriarhul Aram Ateșyan pentru cotidianul de stiri Hurriyet, vizavi de recenta mutare.

Noul regulament a intrat în vigoare de la 1 octombrie 2012.

Afland parerile oamenilor din zona, a caror viata si ale caror hotarari vor fi influentate de acum de noile directive – prin corespondentii nostri locali – o parte dintre credinciosii armeni inteleg noua decizie, apreciind faptul ca Patriarhul nu urmareste altceva decat sa "pastreze nealterate comunitatea, traditiile si obiceriurile, credinta poporului sau". Altii se plang, insa, ca de acum au senzatia in plus a unei restrictii dure, intrucat nu vor mai avea posibilitatea sa isi boteze copiii, in cazul in care deja traiesc impreuna sau sunt casatoriti cu cineva de alta religie, mai informeaza Lăcașuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.