Rusia, decisa sa protejeze sit-urile ortodoxe din Kosovo

torsin_alexander Rusia va incepe sa puna in opera lucrari ce tin de „caritatea internaționala”. Bineinteles, activitatea nu se va adresa unui sector extins ci se va concentra pe "protejarea lacasurilor ortodoxe si a sit-urilor Bisericii sfinte din Kosovo" (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe: sustinere ruseasca in fosta Iugoslavie).

Declaratia a fost facuta chiar la Belgrad, in aceste zile, de unul dintre membrii Fundației Sfântul Sava și Președintele adjunct al Consiliului Adunarii Federale a Rusiei, Torsin Alexandru, informeaza Serviciul de presa Lăcașuri Ortodoxe, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Potrivit acestuia, fundația si-a început deja activitatea în orașul Prizren, unde activiștii acesteia le acorda sprijin studenților care studiază la seminarul rus și, intre timp, s-au aratat interesati de o biserica ortodoxa care a fost jefuită de albanezi în 2004.

Fundația se va folosi, pentru inceput, de o serie de fonduri pentru restaurarea bisericii amintite.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.