In urma mortii subite a Primatului Armean al Australiei, primaria Willoughby convoaca Consiliul

Aghan Baliozian Primaria din Willoughby, Australia, si Consiliul de conducere local poarta discutii cu Consiliul Bisericesc Armean pentru stabilirea unui monument memorial dedicat Arhiepiscopului Bisericii Armene, Aghan Baliozian, care a murit la sfarsitul lunii trecute (vezi ARHIVA), informeaza Serviciul de presa Lăcașuri Ortodoxe, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Directorul general al Consiliului a emis un raport privind localizarea și modul in care va fi realizat monumentul, in urma contactarii Bisericii.

Primarul Willoughby, Pat Reilly, a facut anuntul in cadrul reuniunii din aceste zile, a Consiliului.

Conform unor surse locale, el a mai spus că a amintit in consiliu cinstea pe care o merita Arhiepiscopul, in zona Willoughby: "Consiliul dorește să vadă acest lucru realizat, având în vedere rolul de pionier pe care Arhiepiscopul l-a jucat in extinderea, nu numai a comunitatii armene in zonă, dar si a culturii acesteia.

"A fost un sustinator foarte puternic al relatiilor australiano-armene".

Întâistătătorul Bisericii Armene din Australia și Noua Zeelandă a decedat subit, in ziua de 22 septembrie 2012, la varsta de 66 de ani. Acesta locuia in Chatswood și Willoughby de mai multi ani.

Peste 600 de persoane au venit la slujba de înmormântare, oficiata la Biserica Apostolică Armeană a Sfintei Invieri din Chatswood, mai informeaza Lăcașuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.