80 de autocare, cu 4000 de persoane, au plecat impreuna din Voluntari-Ilfov la Iasi, pentru Sf Parascheva

la moastele Sfintei Cuvioase Parascheva "Aproape 4.000 de oameni au venit joi, 11 octombrie 2012, cu 80 de autocare, pentru a săruta moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva", conform unei raportari a Centrului de presa al Patriarhiei Romane.

'Ne-am organizat cu salvări, cu medici, cu pompieri şi poliţie locală. Sfânta Parascheva este şi ocrotitoarea oraşului Voluntari, unde se zideşte o biserică în cinstea Cuvioasei. Prin acest pelerinaj dorim să creăm o comuniune între Iaşi şi Voluntari. La anul, sperăm să venim cu 100 de autocare, mai ales că au început să vină oameni şi din localităţile învecinate", a spus Emanuel Gabriel Botnariu, coordonatorul grupului de pelerini din Voluntari.

Primul pelerinaj al locuitorilor din oraşul Voluntari a avut loc în anul 2005, când s-a plecat la Iaşi cu 17 autocare. Odată cu trecerea anilor, solicitările au fost mai numeroase, mai informeaza Patriarhia, conform unor surse locale.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.