publicat în: Arhivă

Inaugurarea Gradinitei Waldorf din Ramnicu-Valcea

Inaugurarea Gradinitei Waldorf din Ramnicu-Valcea slideIn ziua de 18 septembrie 2012, începând cu orele 09.30, în incinta Şcolii Waldorf din Râmnicu Vâlcea a avut loc inaugurarea noului sediu al Grădiniţei acestei instituţii de învăţământ, ce a luat fiinţă în municipiu în anul 1993.

Slujba de sfinţire a fost oficiată de către un sobor de preoţi şi diaconi, profesori de la Seminarul Teologic „Sfântul Nicolae” din Râmnicu Vâlcea în frunte cu Pr Constantin Cîrstea, Consilier Cultural al Arhiepiscopiei Râmnicului.

Evenimentul s-a desfăşurat în prezenţa oficialităţilor Administraţiei Publice Locale – Primarul Municipiului Râmnicu Vâlcea, ing. Emilian Frâncu, Inspectorul General al Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea, Prof. Florin Smeureanu, cadre didactice, părinţi şi copii râmniceni.

La final, Părintele Nicolae Proteasa, Directorul Seminarului, Teologic „Sfântul Nicolae” din Râmnicu Vâlcea, sub a cărui conducere se află şi această instituţie de învăţământ, a rostit un cuvânt dedicat momentului festiv şi a mulţumit tuturor celor implicaţi în realizarea acestui proiect.

Sistemul de învăţământ alternativ Waldorf a luat fiinţă la Rm. Vâlcea în 1993. Din această toamnă Grădiniţa Waldorf îşi desfăşoară activitatea într-un nou sediu situat pe Str. Calea lui Traian nr. 170, având 3 grupe de preşcolari ce funcţionează cu program prelungit. Din anul 2010, Şcoala şi Grădiniţa Waldorf au devenit structură şcolară a Seminarului Teologic din Râmnicu Vâlcea, cu un efectiv de 15 cadre didactice şi 160 de şcolari şi preşcolari.

Arhid. Ioan Liviu Găman