IPS Gherasim in vizita la Gradinita Nr 1 Toti Sfintii – Ramnicu Valcea

IPS Gherasim in vizita la Gradinita Nr 1 Toti Sfintii - Ramnicu Valcea 2012 slideIn ziua de 18 septembrie 2012, IPS Parinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, a efectuat o vizită misionară la Grădiniţa Nr. 1 „Toţi Sfinţii”, din municipiul Râmnicu Vâlcea, aşezământ ridicat în incinta bisericii parohiale pe amplasamentul altuia mai vechi construit aici în anul 1908 de către preotul Melete Răuţu.

Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Gherasim a fost întâmpinat de către părintele Consilier Constantin Cîrstea, parohul bisericii „Toţi Sfinţii”, şi împreună au vizitat grupele de preşcolari din această instituţie de învăţământ ce a fost inaugurată pe 1 iunie 2012, de Ziua Copilului.

În cadrul vizitei, Înaltpreasfinţia Sa a stat de vorbă cadrele didactice, i-a binecuvântat pe copii, le-a urat tuturor succes în noul an şcolar şi le-a oferit în dar iconiţe şi cărţi de rugăciune.

Între anii 1908 şi 1909, Preotul Meletie Răuţu construieşte în curtea Bisericii „Toţi Sfinţii” prima grădiniţă de copii din România contruită de Biserica Ortodoxă Română aducând învăţământul public în curtea bisericii, grădiniţă care a funcţionat neîntrerupt până astăzi. Activitatea educaţională bogată desfăşurată pe parcursul primului secol de existenţă a grădiniţei, a determinat şi procesul de reconstrucţie a acesteia, ţinând cont de necesităţile unui sistem modern de educaţie, la începutul mileniului al treilea.
Reconstrucţia grădiniţei s-a realizat la iniţiativa preotului paroh Constantin Cîrstea împreună cu Consiliul Parohial, având binecuvântarea ÎPS Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului şi sprijinul PS Părinte Emilian Lovişteanul, Episcop Vicar al Eparhiei Râmnicului, cu contribuţia Consiliului Local al Primăriei Râmnicu Vâlcea. A fost sfinţită la 1 iunie 2012, de Ziua Copilului.

Arhid. Ioan Liviu Găman

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.