publicat în: Arhivă

Logo-ul Apple, o blasfemie?

Apple logo semn al pacatului Apple a mai fost criticat inainte, dar niciodată pentru promovarea păcatului originar. Aparent încurajați de legislația națională viitoare privind legea blasfemiei, creștinii ortodocși ruși au inlaturat logo-urile de pe produsele Apple, intrucat acestia consideră ca „Apple a muscat din mar, ca semn anti-creștin”, informeaza Serviciul de presa LONews, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Mai mult decat atat, dupa cum relateaza uimita presa americana la aceasta ora, ortodocsii radicali au înlocuit logo-ul Apple, cu o cruce, susținând că actualul Logo – bine cunoscut în întreaga lume, votat adesea ca unul dintre logo-urile cele mai populare – ar simboliza păcatul originar al lui Adam și Eva și este, în general, jignitor la adresa credinței creștine.

Titlurile ultimelor ore, din Interfax, suna si ele cam asa: "Creștinii ortodocși din Rusia au început să schimbe marul muscat, anti-crestin, de pe produsele lor Apple, cu cruci”, informeaza LONews.

Interfax ia si el, deci, la cunostinta ca exista deja mai multe cazuri în care ortodocsii, printre care si preotii, schimba pictograma muscata a logo-ului Apple, cu imaginea crucii. Gestul acestora este justificat prin faptul ca „crucea simbolizează exact răscumpărarea păcatului originar, al lui Adam și Eva”.

Cu toate acestea, putini cunosc faptul ca logo-ul primului "Apple" il descria de fapt pe Sir Isaac Newton stând sub un copac din care atârnau mere. Ulterior, una dintre agențiile de publicitate avea sa dezvolte un nou logo pentru companie – imaginea unui mar muscat. Există multe opinii pe marginea motivului pentru care a fost ales logo-ul, dar o versiune oficială nu se cunoaste.

Prin urmare, presa americana avea sa remarce in aceasta dimineata, 12 octombrie 2012: „Având în vedere isteria crestin-ortodoxa radicala, în curs de desfășurare în Federația Rusă (…), Apple poate avea probleme în aceasta tară. Dacă legile trec de parlamentul controlat de clanul prezidential (ceea ce este foarte probabil), activiștii ultra-radicali ortodocsi pot acuza Apple de atitudini anti-religioase, putand duce, conform celui mai rău scenariu, la stoparea vânzărilor produselor Apple în Rusia” informeaza LONews.