Un grup crestin japonez critica noul sistem de control al imigratiei

imigranti in Japonia Conform datelor primite de la corespondenti Lacasuri Ortodoxe aflati in Tokyo, o organizaţie creştină a criticat Japonia, pentru noul sistem de carte de rezident, destinat străinilor, avertizand ca controlul guvernului asupra străinilor care trăiesc în Japonia va fi "în continuare consolidat".

"Coaliţia Creştină pentru Refugiaţi şi Lucrătorii Imigranti" a organizat adunări în Tokyo şi Osaka, in ultimele zile, discutand pe tema situaţiei actuale a refugiaţilor din Japonia.

Un nou sistem de management, ca parte a unei legi revizuite a controlului imigraţiei, este programat să intre în vigoare din data de 9 iulie 2012, dar oamenii care se află ilegal în Japonia vor fi exclusi din procedeul de înregistrare.

"Suntem ingrijorati ca mulţi candidaţi pentru statutul de refugiat, care stau aici ilegal in prezent, nu vor avea acces la diferite servicii publice şi vor fi trataţi ca fiinţe invizibile", a declarat grupul, informeaza Serviciul de presa Lăcașuri Ortodoxe, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.