Proiect de radio, pentru indigenii din Peru

populatie indigena Peru

Asociaţia Mondială de Comunicare Creştină (WACC) a ales sa fie partenera, intr-un proiect, din 2012, cu o organizaţie din Peru, care urmareste sa ii ajute pe indigeni să isi faca vocile lor auzite, într-o societate care de multe ori ii ignoră.

"Am realizat ca singurul mijloc de comunicare, singura cale în măsură să marturiseasca lucrurile care ni se intampla, este radioul", a declarat unul dintre cei ce apar într-un material video, intitulat „Voci peste timp”, produs de Centrul de Cultura Indigena din Peru (Chirapaq), cu sediul în Ayacucho.

WACC a donat 8.000 de euro (10.100 dolari SUA) pentru Chirapaq, in scopul instruirii a 50 de persoane indigene, în domeniul producţiei radio, astfel încât acestea sa se poata folosi de posturile de radio locale, pentru a creşte gradul de conştientizare şi de cunoaştere a drepturilor popoarelor indigene, informeaza Serviciul de presa Lăcașuri Ortodoxe, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.