Biserica, implicata in Jocurile Paralimpice din Londra

Jocurile Paralimpice 2012 Conform datelor oferite de corespondenti Lacasuri Ortodoxe aflati in Londra, Bisericile din Marea Britanie i-au parte la organizarea sărbătorilor şi activităţilor de deschidere a Jocurile Paralimpice, care au loc după Jocurile Olimpice, dar criticii se intreaba, de asemenea, dacă Bisericile vor avea de gand sa-si îmbunătăţeasca si propriile facilităţi pentru persoanele cu handicap.

Jocurile Paralimpice – competitii sportive pentru sportivii cu handicap – se vor desfasura in perioada 29 august-9 septembrie 2012.

"Există un puternic contrast între facilităţile prevăzute acestui eveniment… şi cele disponibile în cele mai multe dintre Biserici… Ni se spune că între 10% şi 18% dintre oameni au un handicap, dar nu vedem numărul acestora in congregaţii", a declarat Tim Wood , membru al unei organizatii ecumenice (CEO – Through the Roof), care organizeaza campanii de includere a persoanelor cu handicap în comunităţile religioase, informeaza Serviciul de presa Lăcașuri Ortodoxe, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.